Werkwijze

Maatwerk en korte lijnen staan centraal in mijn kantoor. In het geval van een scheiding kan ik u bijstaan als advocaat of mediator. Ik help u graag om rust en overzicht te creëren in uw scheidingssituatie. Het belang van uw kind(eren) heeft mijn specifieke aandacht. Ik zoek altijd naar de meest duurzame oplossing voor u en uw kind(eren).

Ik heb me volledig toegelegd op het personen- en familierecht en ben erkend lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

U bent van harte welkom voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Tijdens dit gesprek kan ik een inschatting maken van de haalbaarheid van uw zaak en de daarmee gepaarde investering. Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk een vaste prijs af te spreken voor uw zaak. U heeft dan vooraf duidelijkheid over de werkzaamheden en bijbehorende kosten. Ik streef naar transparante en duidelijke afspraken. Ik heb veel specialistische kennis paraat, wat aanzienlijk in tijd -en dus kosten- scheelt.

Onderstaande infographic is door de vFAS (Nederlandse vereniging van scheidingsadvocaten en mediators) ontwikkeld en geeft in het kort uitleg over de kennis en kunde van de leden én de begeleiding die de specialisten van de vFAS kunnen bieden bij de begeleiding van een scheiding.

 
 

Nuttige links

  • De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor de advocatuur. Alle advocaten in Nederland vormen gezamenlijk de NOvA.
  • De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden heeft zich bovendien gespecialiseerd tot advocaat- scheidingsmediator.
  • Villa Pinedo is een online platform waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat.
  • Op Verder Online vindt u zowel praktische informatie als achtergronden op het gebied van personen- en familierecht.
  • Bij het Centrum Jeugd en Gezin Krimpenerwaard kunt u terecht voor vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind(eren).
  • Heppee is de familie app voor kinderen en hun gescheiden ouders.
  • Tijdens de mediation kan het voorkomen dat partners twijfelen of ze willen scheiden. In dat geval kan relatietherapie uitkomst bieden. Ik kan u in dat geval doorverwijzen naar relatietherapeut Wendy Heithuis-Horstmanshoff van Praktijk Sterkers, eveneens gevestigd in Schoonhoven.
Mirjam Tuls heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.