Mirjam Tuls

Familierechtadvocaat, overlegscheidingsadvocaat en mediator

 Daadwerkelijk het verschil maken voor mijn cliënten, dat vind ik het mooie aan mijn vak. Ik streef er te allen tijde naar om met zo min mogelijk strijd tot een duurzame oplossing te komen, en put daar veel voldoening uit. Lukt het ondanks alles toch niet om er in onderling overleg uit te komen, dan schroom ik niet om alle juridische mogelijkheden te benutten.

Mijn aanpak is nuchter en laagdrempelig. Ik durf te zeggen waar het op staat, en geef nooit op. Nooit. Zie het als een bijkomend professioneel voordeel van mijn sportersmentaliteit. Ik ga creatieve oplossingen niet uit de weg en bied mijn cliënten maatwerk.

Ik heb me volledig toegelegd op het personen- en familierecht en ben erkend lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators en de Vereniging van Collaborative Professionals. Na mijn beëdiging als advocaat in 2010 heb ik voor verschillende advocatenkantoren gewerkt. Om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn en mijn ambities waar te kunnen maken, ben ik in 2017 mijn eigen kantoor gestart.

Ik ben geboren en getogen in Schoonhoven. Samen met mijn man en zoontje woon ik nog steeds in de Krimpenerwaard. Ik ben een fervent marathonloopster (snelste tijd 3:50:18) en schaatster, en ben lid bij zowel een hardloopvereniging als een schaatsvereniging in de Krimpenerwaard. In 2017 schaatste ik de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (200 km).


 

Danne van Laar

Juridisch medewerker

 

Empathisch, enthousiast, leergierig en nauwkeurig; die eigenschappen geven een goede indruk van wie ik ben en hoe ik te werk ga. Mijn naam is Danne van Laar en ik ben sinds april 2022 juridisch medewerker/secretaresse bij Tuls Advocatuur en Mediation.

Naast mijn werk bij Tuls Advocatuur en Mediation zit ik in het vierde en tevens laatste jaar van de opleiding HBO-Rechten. Ik volg deze opleiding met veel plezier aan de Hogeschool Utrecht. Gedurende mijn opleiding heb ik kennisgemaakt met verschillende soorten rechtsgebieden, waaronder het personen- en familierecht. Toen ik dit vak kreeg, wist ik meteen: dit is wat ik leuk vind en waar ik mijzelf verder in wil ontwikkelen! Wat mij direct aansprak was de juridische bijstand die je kan bieden aan mensen tijdens moeilijke en ingrijpende momenten in hun persoonlijke leven. Om mij nog meer te verdiepen in het personen- en familierecht, ben ik van plan om mijn scriptie te schrijven over een deelonderwerp binnen dit rechtsgebied.

Tijdens mijn derde jaar heb ik acht maanden stage gelopen binnen het strafrecht. Hier heb ik voor het eerst juridisch werk verricht in de praktijk en leerde ik doortastend en proactief te werk gaan.

Na het afronden van mijn HBO-opleiding wil ik graag doorstuderen en een master volgen aan de universiteit. Binnen deze master wil ik mij specialiseren in het familierecht.

Wat vind ik leuk aan het werk bij Tuls Advocatuur en Mediation?

  • Echt iets betekenen in iemands persoonlijke leven;
  • Omgaan met emoties van cliënten en daarbij een helpende hand bieden op juridisch gebied;
  • Op een constructieve manier opkomen voor belangen en rechtvaardigheid, bij voorkeur door met elkaar in gesprek te gaan én te blijven;
  • In het belang van het kind/gezin werken en bijdragen aan een goed verloop van de procedure.

Buiten mijn werk ben ik graag sportief bezig. Ik voetbal bij het damesteam van V.V. Bergambacht en heb daarnaast tot een paar jaar geleden fanatiek geturnd. Uit het sporten haal ik veel energie. Ook heeft de sport mij geleerd om door te zetten en alles te geven om mijn doelen te bereiken. Dit is iets wat ik meeneem in mijn werk en dagelijks leven.