Dag van de Scheiding

 
Op vrijdag 13 september a.s. vindt voor de 9e keer de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ plaats. Tuls Advocatuur en Mediation organiseert die dag van 9.00 tot 13.00 uur een gratis inloopspreekuur voor meer informatie en adviezen over scheiden en financiën.
 
 

Recent onderzoek van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators naar de financiële problemen die ontstaan door of bij een scheiding (waarbij Tuls Advocatuur en Mediation is aangesloten) leverde verrassende resultaten op. Deze zullen in de week van de Dag van de Scheiding bekend worden gemaakt.

Onderzocht is ook welke rol deskundige begeleiding bij het maken van financiële afspraken speelt. Doel van het onderzoek is geweest om te achterhalen wat de oorzaken zijn van de financiële problematiek bij een scheiding en hoe deze kan worden beperkt. Aansluitend hierop wil Tuls Advocatuur en Mediation dit jaar tijdens de Dag van de Scheiding (vrijdag 13 september) graag in het bijzonder aandacht besteden aan de financiële gevolgen van een scheiding.

Geïnteresseerden kunnen tussen 9.00 en 13.00 uur langskomen voor vrijblijvende informatie. Samen met Mirjam Tuls, gespecialiseerde scheidingsadvocaat- en mediator, kunnen ze bespreken hoe een scheiding het beste afgewikkeld kan worden, zowel op juridisch, emotioneel als financieel niveau. Tijdens het spreekuur wordt inzicht gegeven in de stappen die nodig zijn voor een goede scheiding voor zowel de ouders als de kinderen.

Aan het gesprek zijn tijdens de Dag van de Scheiding geen kosten verbonden. Een afspraak maken is niet nodig.
 
 

Advocaat én mediator

Mirjam Tuls is gespecialiseerd familierechtadvocaat en ook scheidingsmediator. Zij is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Zij onderscheiden zich op verschillende gebieden. Zo moeten advocaten om lid te worden onder meer een aanvullende specialistische opleiding van drie jaar volgen. Daarnaast is minimaal vijf jaar ervaring en jaarlijkse bijscholing verplicht. vFAS-advocaten beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer ouderschapsplannen, pensioenverevening, alimentatie en huwelijkse voorwaarden. .