Mirjam Tuls

Familierechtadvocaat, mediator en praktijkhouder

 

Daadwerkelijk het verschil maken voor mijn cliënten, dat vind ik het mooie aan mijn vak. Ik streef er te allen tijde naar om met zo min mogelijk strijd tot een duurzame oplossing te komen, en put daar veel voldoening uit. Lukt het ondanks alles toch niet om er in onderling overleg uit te komen, dan schroom ik niet om alle juridische mogelijkheden te benutten.

Mijn aanpak is nuchter en laagdrempelig. Ik durf te zeggen waar het op staat, en geef nooit op. Nooit. Zie het als een bijkomend professioneel voordeel van mijn sportersmentaliteit. Ik ga creatieve oplossingen niet uit de weg en bied mijn cliënten maatwerk.

Ik heb me volledig toegelegd op het personen- en familierecht en ben erkend lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Na mijn beëdiging als advocaat in 2010 heb ik voor verschillende advocatenkantoren gewerkt. Om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn en mijn ambities waar te kunnen maken, ben ik in 2017 mijn eigen kantoor gestart.

Ik ben geboren en getogen in Schoonhoven en woon nog steeds in de Krimpenerwaard. Ik ben een fervent marathonloopster (snelste tijd 3:50:18) en schaatster, en ben lid bij zowel een hardloopvereniging als een schaatsvereniging in de Krimpenerwaard. In 2017 werd ik 3e bij de dames op de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

Ik ben aangesloten bij netwerkorganisatie ZZPijl. Een vereniging voor zelfstandig ondernemers in IJsselstein, Lopik en de Krimpenerwaard.


Marion over Mirjam: “Mirjam is heel enthousiast en gaat super gedreven te werk voor haar cliënten. En ja, dat kan ook in goed overleg met beide partijen! Juist die combinatie van professionele dienstverlening zonder het persoonlijke uit het oog te verliezen maakt dat ik bijzonder graag bij Mirjam in haar praktijk werk.”

 

Marion Blok

Senior juridisch medewerker

 

Zorgvuldig, behulpzaam en inlevend, dat zijn karaktereigenschappen waar ik mezelf in herken. Mijn naam is Marion Blok en ik ben senior juridisch medewerker bij Tuls Advocatuur & Mediation. Neemt u op donderdag contact op met het kantoor, dan kunt u mij aan de telefoon krijgen.

In mijn beginjaren als advocaat hield ik me bezig met personen- en familierecht. Later werkte ik als senior juridisch medewerker op de afdeling privaatrecht bij de Rechtbank Rotterdam. Na een loopbaancoachingstraject heb ik heel bewust de keuze gemaakt om meer met en voor kinderen te willen gaan werken. Daarom ben ik in september 2021 begonnen met een opleiding tot Kindercoach waarbij ik kinderen en jongeren leer coachen op sociale-, emotionele- en gedragsproblemen.

Ik haal er heel veel voldoening uit om kinderen te begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, om gaandeweg hun zelfvertrouwen te zien groeien en te merken hoe ze op hun eigen manier aan hun persoonlijke doelen werken. Samen zoeken we naar passende oplossingen. Waar nodig reik ik ook ouders handvatten zodat ze hun kind beter kunnen ondersteunen.

Dit is natuurlijk een perfecte combinatie met mijn werk bij Tuls Advocatuur en Mediation, waar het belang van het kind altijd voorop staat. Óók in situaties waarin de ouders het niet altijd met elkaar eens zijn.

Zelf ben ik trotse moeder van een dochter en een zoon. Zij vinden mij lief, zorgzaam en een beetje gek. Dan moet het wel waar zijn! Ik woon in Schoonhoven en vind het dan ook heel leuk om nu dicht bij huis te werken.


Mirjam over Marion: “Marion is ontzettend vriendelijk en attent. Daarnaast gaat ze erg zorgvuldig te werk, straalt ze rust uit en kan ze zich goed inleven in een ander. Wij kennen elkaar al jaren en ik kan blind op Marion vertrouwen.”